Начало Реклама Кариери Контакти

За компанията

Investor Media Group (Инвестор.БГ АД) е водеща компания на българския пазар и медийната група с най-разнообразното портфолио на пазара. В портфейла ѝ попада пълната гама от медийни продукти, която включва националната политематична телевизия Bulgaria ON AIR, бизнес канала Bloomberg TV Bulgaria, 19 дигитални медии с фокус върху различни сегменти от живота – всяка лидер в своята сфера, първата дигитaлнaтa cтpийминг плaтфopмa зa cъбития c пpoфecиoнaлeн фoĸyc  Investor Media PRO, радио Bulgaria ON AIR и радио „Антена“, едни от най-авторитетните списания Bulgaria ON AIR The Inflight Magazine, Investor Digest и Bloomberg Businessweek BG, както и бизнес университетът Висше училище по застраховане и финанси.

Investor Media Group е единственото в България публично дружество, което включва и телевизионни медии, като акциите му се търгуват на БФБ-София.

Телевизии

Bulgaria ON AIR е една от четирите национални телевизии в България и водещ източник на информация за българския пазар с високо зрителско доверие. Тя привлича широка и лоялна аудитория с висококачествената си и разнообразна програма, като предлага алтернатива на зрителите в телевизионното знание и забавление. Във фокуса на програмата е всичко, което определя, вълнува и засяга живота на съвременния човек. Основен стремеж на Bulgaria ON AIR е чрез актуалните си предавания и новини да предложи на зрителите обективна, задълбочена и надеждна журналистика, според най-високите професионални и етични стандарти. Това е видно и от многобройните награди и признания, които телевизията и нейните журналисти получават ежегодно за безпристрастното и качествено журналистическо отразяване на събитията от страната и света. По данни на Института за изследване на журналистиката Ройтерс към университета в Оксфорд Bulgaria ON AIR е една от водещите медии, на които зрителите се доверяват, за да получат достоверна информация. Повече може да прочетете тук.

От началото на 2022 г. телевизията е с нова визуална идентичност и обновено студио, а цялoто съдържание вече се разпространява в HD формат. От 2021 г. телевизията допълва своето портфолио от продукти с новия телевизионния проект „Бъдещето“ - с 4 издания в рамките на годината, както и с реномирани финансов проект „Инфлацията – криза и възможност“.

Bloomberg TV Bulgaria е първата бизнес телевизия в България, насочена към широката бизнес общност, включително младите хора. Излъчва се в мрежите на кабелните, сателитните и IPTV мрежи у нас в HD качество. Каналът е част от световния медиен лидер в предоставянето на бизнес и финансова информация - Bloomberg L.P. Програмата му включва и документални поредици, представящи интригуващи истории през бизнес перспектива. Благодарение на богатата си база данни и връзките с офиси от международните пазари, Bloomberg TV Bulgaria всекидневно предоставя актуална информация за пазарите в реално време и осигурява анализатори, експерти и събеседници от най-големите и влиятелни компании, които да коментират най-важните теми от деня. 

Стремежът на Bloomberg TV Bulgaria е чрез качествената, обективна, точна и задълбочена журналистика да подпомогне развитието на икономиката в страната, като подкрепи и даде тласък на предприемаческия дух и създаването на иновации. Bloomberg TV Bulgaria изпълнява тази своя кауза чрез серия от инициативи и проекти, сред които са и серията специалните мултиплатформени дискусии - Tech 21, Talk 23 и Talk 24.

По повод отбелязването на 5 години в българския телевизионен ефир бизнес телевизията стартира специалната кампания за предприемачи Вдъхновяващите 5 , а малко след това  Bloomberg TV Bulgaria направи своеобразно телевизионно продължение на инициативата чрез първия по рода си телевизионен реалити проект, насочен към предприемаческата и стартъп общността в България –Дръзките

Дигитално портфолио и събития

Investor Media Group е втората най-предпочитана уеб група в България и една от най-големите медийни групи в страната. 19 медийни платформи с разнообразно съдържание и функционалности формират дигиталното портфолиото на компанията. Сред тях са dnes.bg, investor.bg, bgonair.bg, bloombergtv.bg, gol.bg, automedia.bg, tialoto.bg, puls.bg, az-jenata.bgimoti.net, rabota.bgboec.bg, boec.comteenproblem.net, az-deteto.bg и др. Онлайн медиите, част от Investor Media Group, достигат до 66% от интернет потребителите в България, като с всяка година влиятелността и интересът към тях нараства.

Іnvеѕtоr Меdіа РRО е дигиталната платформа, която съдържа богат архив и подробна информация за всички изминали и предстоящи конференции, бизнес дискусии и събития на Investor Media Group. През годините конференциите на Investor Media Group се доказаха като едни от най-авторитетните и разпознавемите. Eжeгoднo тe cъбиpaт нaй-гoлeмитe иĸoнoмиcти, финaнcиcти и cвeтoвни бизнec имeнa дa aнaлизиpaт и ĸoмeнтиpaт пo гopeщитe тeми oт cфepитe нa бизнeca, финaнcитe, бopcитe и тexнoлoгиитe, и  пpeдлaгaт нa ayдитopиятa виcoĸoĸaчecтвeнo cъдъpжaниe, opиeнтиpaнo ĸъм пpoфecиoнaлнитe oбщнocти. Сред тях са бизнес конференциите на Investor.bg - Energy of tomorrow, Banking today, Tech of tomorrow, конкурсът Founders today и най-голямото събитие на финансовата и инвестиционна общност в региона Investor Finance Forum. Imoti.net ежегодно провежда и единственият национален конкурс в сферата на недвижимите имоти „Годишни награди на Imoti.net“, който от 2024 година е с нов формат и ново име - REAL ESTATE BUSINESS FORUMS & AWARDS.

Investor Mediа PRO предлага и бoгaт apxив oт видео съдържание и дава възможност на всеки да гледа безплатно eдни oт нaй-гoлeмитe бизнec ĸoнфepeнции и диcĸycии нa Іnvеѕtоr.bg пpeз пocлeднитe 10 гoдини - Кnоwlеdgе сіtу, Тесh оf Тоmоrrоw и "Πpeдпpиeмaчи нa бъдeщeтo", cпeциaлизиpaнитe диcĸycии oт пopeдицaтa "Kлyб Іnvеѕtоr".

Радиа и подкасти

Радио Bulgaria ON AIR e с национално покритие, като програмата му се излъчва в 34 града. Насочено е към широката аудитория и активния градски човек, който търси информация за актуалните събития и подбрани световни поп и рок хитове. Радиото излъчва на живо част от програмата на телевизия Bulgaria ON AIR.

Investor Media Group обогатява съдържанието си и като дава възможност на потребителите да се информират в забързаното ежедневие чрез подкасти. Водещите дитиални медии от портфолиото на компанията реализират тематични подкасти, чрез които обръщат внимание на най-актуалните и вълнуващи теми във всички сфери на живота.

През 2023 Investor Media Group разшири портфолиото си, като придоби eднa oт любимитe нa ayдитopиятa мyзиĸaлни paдиocтaнции - радио „Антена“. Tя e и пъpвaтa в Бългapия, ĸoятo зaпoчвa дa излъчвa eжeднeвнo в пpoгpaмaтa cи paзнooбpaзнa филмoвa мyзиĸa, ĸoeтo e и нeйнa oтличитeлнa чepтa. Paдиo "Aнтeнa" ce излъчвa нa чecтoтa 91.0 МНz нa тepитopиятa нa Coфия.Πpoгpaмaтa e нacoчeнa ĸъм ayдитopия мeждy 20 и 45 гoдини. Любимитe филмoви мeлoдии и paзнooбpaзнитe мyзиĸaлни жaнpoвe пpaвят paдиoтo пpиятнo зa cлyшaнe пpeз цялoтo дeнoнoщиe - в движeниe, в oфиca и y дoмa.

Имот: Взет или нает“ и „Голямата картина“ са сред най-влиятелните подкасти на Bloomberg Bulgaria, а “ESG podcast” на лидерът в икономическата журналистика Investor.bg насочва вниманието към зелените иновации, устойчивият бизнес и грижата за околната среда.

Печатни издания

СписаниеBulgaria ON AIR The Inflight Magazine e луксозно издание за бизнес, анализи, пътувания и лайфстайл, което се разпространява на борда на всички самолети на националния превозвач България Еър, както и до избрани получатели на земята.

Bloomberg Businessweek Bulgaria е едно от най-авторитетните бизнес списания на българския медиен пазар, открояващо се със задълбочено и професионално журналистическо съдържание, както и анализи и коментари за икономическия, финансовия и геополитическия живот от най-известните български икономически журналисти и анализатори.

Investor Media Group е социално отговорна компания и подкрепя инициативи, които помагат на българските граждани да подобрят качеството на живота си. Приоритет на медийната група е да подкрепя и инвестира в проекти в областта на образованието - най-важната предпоставка за успешно професионално развитие и пълноценен живот. Екипът на компанията активно взима участие и подкрепя различни каузи, свързани със здравното, социалното, икономическото и социалното състояние на обществото и страната. 

Част от портфолиото на Investor Media Group е един от най-успешните бизнес университети в страната - „Висше училище по застраховане и финанси“ АД (ВУЗФ). Придобивайки 90% от капитала на висшето училище, медийната група направи най-мащабната инвестиция на медия у нас в образователна институция. Компанията  инвестира в надграждане на академичната програма и възможностите за участие на бизнеса във ВУЗФ, така че студентите да натрупат практически опит още преди да завършат университета.

Последни новини

Музика и празнично настроение завладяват ефира на Bulgaria ON AIR по време на майските празници
2021-04-27

Май идва с много празнично настроение, вълнуващи филмови заглавия, забавление и музика в ефира на Bulgaria ON AIR. Зрителите на политематичната телевизия ще се насладят на разнообразна програма, с която ще се забавляват със семействата си по време на великденските и майските празници. Начало на празничната програма ще даде Рок поезия – концерт по стихове на Александър Петров – на 1 май, от 22 часа. В продължение на 2 часа меломаните ще чуят едни от най-обичаните български песни по текст на велия Александър Петров. Тангра, Сигнал, Фактор, БТР, D2, Кирил Маричков, Стенли и още любими музиканти ще изпълнят песни, белязали живота на поколения българи – „Богатство“ и „Любовта, без която не можем“, „В друго време, в друг свят“, „Оставаме“ от филма „Оркестър без име“, „Времето е наше“, „Последен валс“, „Развод ми дай“. На 2 май, от 11:15 часа ще бъде излъчен концертът на Деси Добрева, с който тя взриви зала 1 на НДК. По време на него талантливата изпълнителка изпя някои от най-харесваните песни както от богатото ни фолклорно наследство, така и авторски песни, с които спечели сърцата на публиката. В 14:30 часа зрителите на Bulgaria ON AIR могат да проследят документалния филм „Песента на цветовете – филм за Владимир Димитров – Майстора“ на режисьора Мая Вапцарова. Късометражният филм разкрива гения на Майстора и непреходността на творбите му по един деликатен, но завладяващ начин. Неделната вечер ще завърши обещаващо – с концерт на Шерил Кроу в Capitol Theater, който политематичната телевизия ще излъчи от 20:30 часа. Веднага след това, в 22:20 часа, зрителите ще се потопят в света на съвършенството със спектакъла „Безвремие“ на дует Авеню. Концертът се състоя 14 години след излизането на последния албум на един от най-популярните дуети у нас. На сцената Заки и Боби от дует Авеню ще изпълнят най-големите си хитове, но и няколко нови песни. Специално участие в „Безвремие“ ще вземат и Мария Илиева и Любо Киров. Първата седмица на май ще започне с още по-добро настроение, благодарение на концерта на друг обичан дует – „Ритон“. На 3 май, от 19:30 часа зрителите на Bulgaria ON AIR ще се насладят на концерта им „Чакаме ви с любов“. В Деня на Храбростта и на българската армия – 6 май, от 9 часа, политематичната телевизия ще излъчи документалния филм „Чудото“, посветен на един от най-добрите военни пилоти – Чудомир Топлодолски. През 1939 година Топлодолски е назначен за заместник-началник на Изтребителната школа за висш пилотаж, която е разположена на летище Карлово и е подчинена на командира на 6-и въздушен изтребителен полк. По време на Втората световна война, 6-и изтребителен полк получава нови бойни задачи, свързани най-вече с въздушната отбрана на столицата от нападенията на англо-американската авиация за далечно действие. Героят – летец е носител на два ордена „За храброст“, а във филма „Чудото“ зрителите ще видят спомените за великия летец на дъщеря и внучката му.

Блокчейн технологиите и разплащанията с криптовалута – част от бъдещето на банковия и финансов свят
2021-04-15

Все по-нашумялата тема за бъдещето на дигиталните плащания, отвореното банкиране, блокчейн технологиите и разплащането с криптовалута бяха сред важните теми, които бяха поставени в центъра на второто дигитално издание на конференцията Tech of Tomorrow на Investor.bg. По време на разгорещена дискусия вчера в студиото на конференцията експерти в сферата на финансите, търговското право и криптовалутите коментираха кои са най-важните въпроси пред развитието на банковия и финансовия свят и бяха категорични: блокчейн технологиите са неизменна част от бъдещето на сектора, стига обаче да има адекватни регулации за тях. Друг фактор, който се очаква да определи доколко банките ще „прегърнат“ блокчейна, е отвореното банкиране, което обаче изостава на европейско ниво. „Отвореното банкиране е онзи слой между клиента и новите технологии, който дава възможност всички иновации в областта на дигиталните разплащания да бъдат свързани с нашите данни“, коментира Галя Димитрова, управляващ съдружник на IRIS Solutions. Борислав Диков, началник отдел „Дигитално банкиране“ в Пощенска банка, също е на мнение, че „то ще доведе до по-добри условия и оптимизиране на процесите, по-лесна и бърза кредитна оценка, както и по-добри възможности за създаване на индивидуални условия за всеки клиент“. По темата за дигитализирането на безконтактните плащания, Диков обясни, че те са във възход, а пандемията от коронавирус е изиграла роля в увеличаването им, но генерално тенденцията е започнала много преди пандемията. „Дигитализирането на безконтактните плащания е тенденция от години. Просто пандемията го ускори. Странното е, че онлайн банкирането в България е едва 7-10%“, каза той. Адвокат Димитър Калдамуков обаче изрази малко по-различно мнение. Според него българските потребители използват банките основно за депозити и трудно може да се говори за интерес към отвореното банкиране от страна на българите. С остра позиция по отношение на това защо българските банки не допускат плащания от и до криптоборси в дискусията се включи и Давид Бонев, съосновател и финансов директор на BoneX – дигитален порфтейл, който позволява купуване и продаване на криптовалутаи. Според него блокчейн технологиите осигурявали по-бързо, по-сигурно и по-евтино изпращане на транзакции по всяко време. „Те минават през много по-сериозна проверка на произхода на средствата, но въпреки това не се допускат. Според мен причината е, че банките са тромави и бавни с въвеждането на иновации и нищо от това което правят сега не достига и 1/10 от възможностите на блокчейн“, заяви Бонев. Той подчерта, че блокчейн технологиите са защитени от хакерски атаки, а биткойнът е изцяло децентрализиран, което е част от предимствата на новата дигитална валута. „1,8 млрд. души по света нямат достъп до банкови услуги, но с помощта на един телефон интернет, може да се изпратят пари чрез блокчейн и крипто. Човек с 10 долара може да бъде инвеститор и част от световната икономика“, обясни Бонев. Адв. Димитър Калдамуков припомни, че предстои регулация на биткойна тази година, който „най-вероятно ще отвърже ръцете на по-консервативните институции“ и ще наложи всеки, които управлява криптоактиви, да бъде лицензиран. Галя Димитрова пък беше категорична, че посоката във финансовия сектор е ясна – защита на потребителя, как той да контролира финансовата си информация и да я получи обратно. По време на дискусията експертите обсъдиха и технологиите и биометрията в сферата на банките и финансите, които променят разплащанията. В студиото на Tech of Tomorrow Борислав Диков заяви, че скоро Пощенска банка ще предостави възможността на клиентите си да се разплащат с QR код. „С биометрията могат да се избегнат много измами, кражба на идентичност. Проблемът е, че крайният клиент не въодушевен от това да се използват и съхраняват биометричните им данни“, коментира експертът от Пощенска банка. Големият въпрос при разплащанията с биометрични данни според адв. Калдамуков е свързан със съхраняването на личните данни на потребителите. Цялата дискусия от второто издание на конференцията на Investor.bg Tech of Tomorrow може да гледате на запис на платформата Investor Media PRO, която Investor Media Group стартира като част от кампанията за отпразнуване на 20-ия юбилей на Investor.bg. Конференцията ще се излъчи и в ефира на Bloomberg TV Bulgaria на 17 април, от 18:30 часа. Третото онлайн издание на Tech of Tomorrow ще се проведе на 21 април, от 14:15 часа, на живо на Investor Media PRO и на www.investor.bg/live. То ще разгледа бъдещето на IoT технологиите, изкуствения интелект, облачните услуги и информационната сигурност. Tech of Tomorrow се провежда с генералната подкрепа на Алтерко и BoneX. Основни партньори са Accenture, Sirma и FANUC. Събитието се организира с подкрепата на Siemens, Пощенска банка, Sofline, Atos, Леново България, Dental Care Center, Индустриален Холдинг България. Медийни партньори на събитието са Bloomberg TV Bulgaria, Money.bg, „Мениджър“ и Kaldata.com.

Как технологиите променят дигитални разплащания – във второто онлайн издание на Tech of Tomorrow
2021-04-12

Конференцията на Investor.bg Tech of Tomorrow продължава да анализира бъдещето на бизнеса и промените, които новите технологии внасят във всяка една индустрия. Второто онлайн издание на Tech of Tomorrow, което ще се проведе на 14 април, от 14:15 часа, ще очертае промените в банковия сектор и технологиите, които ще оформят бъдещето на цифровите разплащания. В студиото на Tech of Tomorrow водещи експерти ще говорят за дигиталните разплащания и как се промениха те по време на пандемията. Участниците ще обсъдят дали всеки бизнес може да приложи разплащане с криптовалута, дали банките в България за готови за новата валута и кога може да започне това. Участниците ще коментират Директивата на ЕС относно платежните услуги PSD2 и дали тя доведе до още иновации. Второто издание на конференцията ще разгледа какви правни казуси възникват най-често при "отвореното банкиране“ и с какви правни регулации трябва да се съобразят банките и платежните институции. На 14 април в студиото на Tech of Tomorrow експертите ще говорят и за API технологията, която позволява на банките лесно да се свързват с трети страни. Гостите ще коментират предизвикателствата и възможностите, пред които тази иновация изправя банковите институции. Участие в дискусията ще вземат Давид Бонев, съосновател и финансов директор на BoneX; Галя Димитрова, управляващ съдружник в IRIS Solutions и Димитър Калдамуков, съдружник в адвокатско съдружие KDBMLaw. Водещ на второто издание на Tech of Tomorrow ще бъде Бойчо Попов, главен редактор на икономическия сайт Investor.bg, който през 2021 г. празнува 20-тата си годишнина. Бойчо Попов е един от доказаните икономически журналисти и насител на много отличия. Второто издание на Tech of Tomorrow може да проследите на живо в дигиталната стрийминг платформа за събития Investor Media PRO, както и на www.investor.bg/live. Tech of Tomorrow се провежда с генералната подкрепа на Алтерко и BoneX. Основни партньори са Accenture, Sirma и FANUC. Събитието се организира с подкрепата на Siemens, Пощенска банка, Sofline, Atos, Леново България, Dental Care Center, Индустриален Холдинг България. Медийни партньори на събитието са Bloomberg TV Bulgaria, Money.bg, "Мениджър“ и Kaldata.com.