Начало Реклама Кариери Контакти

Какво ново

Мартина Ганчева модерира българо-румънски дискусионен форум

2017-10-20
Мартина Ганчева бе модератор на дискусионния форум "10 години в ЕС: Бъдещи перспективи". Събитието е организирано от Информационните бюра на Европейския парламент в България и Румъния с цел да се направи равносметка на членството на България и Румъния в Европейския съюз, съпостави постиженията и начерта пътя напред. Водещата, международен редактор и продуцент на Новините ON AIR следи отблизо събитията в Румъния и е изявен специалист в тази сфера.

"Всяка страна се беше устремила към Брюксел, бяхме си обърнали гръб. Но след 10 години в ЕС, връзките между България и Румъния са възобновени и трябва да си партнираме... това е най-хубавият извод за мен от днешния форум. Имаше кръстосване на шпага в словесния дебат, но съседите от двете страни на Дунава демонстрираха, че вече са партньори. Със съседите винаги трябва да се разбираш добре", каза Мартина Ганчева след дискусията, която се проведе в Русе.

Интересът на водещата към темата Румъния не е случаен. Завършила е румънска филология, правила е интервю с Траян Бъсеску като действащ президент на Румъния, само ден след изборите за Европейски парламент. Тя е и преводач и на автобиографията на румънския президент Клаус Йоханис. Освен това Мартина Ганчева е автор и на редица анализи на тема Румъния в различни медии.


Още новини
17.01 Ново предаване за икономика стартира в ефира на Bulgaria ON AIR от 25 януари
14.01 Investor.bg получи голямата медийна награда на БФБ за 2019 г.
04.12 Bulgaria ON AIR с отличие „Медия на годината“
01.12 Експерти настояват за обща стратегия на регионалните капиталови пазари
26.11 Кои са новите финансови регулации и какво влияние оказват върху капиталовия пазар?

Към всички новини>>