Начало Реклама Кариери Контакти

Какво ново

Инвестор.БГ АД придобива 90% от Висшето училище по застраховане и финанси

2017-06-14
На 9 юни 2017 г. беше сключен Договор за покупко-продажба на акции от капитала на „Висше училище по застраховане и финанси“ АД (ВУЗФ АД), по силата на който „Инвестор.БГ“ АД (Investor Media Group) придобива 90% от капитала на ВУЗФ АД. В същия ден беше проведено общо събрание на ВУЗФ, на което са гласувани промени в ръководството на дружеството. От съвета на директорите излизат Григорий Вазов, Детелина Смилкова и Радостин Вазов. На тяхно място са избрани Наталия Илиева, Светлана Фурнаджиева и Виктория Миткова от управителния съвет на "Инвестор.БГ". Промените са подадени за вписване в Търговския регистър. Предстои да се предприемат финални действия и заплащане на цената, с което сделката се очаква да бъде финализирана.

Инвестицията на Investor Media Group във ВУЗФ е част от дългосрочната стратегия на медийната група да развива и подкрепя качественото образование в България.

„Щастливи сме да бъдем част от бъдещето на институцията ВУЗФ, която доц. д-р Григорий Вазов успешно налага като еталон в икономическото образование вече 15 години. Вярвам, че заедно с изключително силния и доказан академичен състав на университета ще подпомогнем ефективно създаването на утрешните талантливи кадри за бизнеса“, коментира Виктория Миткова, изпълнителен директор на Investor Media Group.

“За ВУЗФ да бъде част от Investor Media Group означава много положителни промени - нови инвестиции; нов много по-сериозен авторитет; нови постижения в методологията и технологиите на преподаване; конкретни инвестиции в развитието на преподавателския състав и мениджмънта на висшето училище; стимулиране на научноизследователската дейност с висок приложен ефект; засилване на участието на бизнеса в образователния процес; престижни международни контакти", коментира ректорът на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов.

Част от Investor Media Group (Инвестор.БГ АД) са националната ефирна телевизия Bulgaria ON AIR, радио Bulgaria ON AIR, единственият икономически ТВ канал Bloomberg TV Bulgaria HD, над 15 дигитални платформи, сред които dnes.bg, investor.bg, bgonair.bg, bloombergtv.bg, gol.bg, automedia.bg, tialoto.bg, puls.bg, az-jenata.bg, imoti.net, rabota.bg, teenproblem.net, az-deteto.bg и др., както и списанията Bulgaria ON AIR The Inflight Magazine, Investor Digest и GO ON AIR The Traveller’s Magazine, които се разпространяват на борда на самолетите на националния авиопревозвач „България Ер“.
Още новини
27.04 Музика и празнично настроение завладяват ефира на Bulgaria ON AIR по време на майските празници
15.04 Блокчейн технологиите и разплащанията с криптовалута – част от бъдещето на банковия и финансов свят
12.04 Как технологиите променят дигитални разплащания – във второто онлайн издание на Tech of Tomorrow
08.04 Експерти пред Tech of Tomorrow: Инженерните иновации в следващите години ще идват предимно от бизнеса
31.03 Технологиите, които променят бизнеса и финансите – в поредица онлайн издания на Tech of Tomorrow

Към всички новини>>