Начало Реклама Кариери Контакти

Какво ново

Йоанна Николова спечели наградата на БАИТ за журналистика

2017-03-01
Йоанна Николова, изявен журналист на бизнес канала Bloomberg TV Bulgaria и на телевизия Bulgaria ON AIR още от създаването й, грабна приза за журналистика на „Наградите на БАИТ” за 2016 година. Отличието й беше присъдено за последователното и задълбочено поставяне на теми, важни за индустрията на информационните и комуникационните технологии, икономиката и гражданите, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"За мен това бе много висока оценка, а това, което казаха и самите организатори от БАИТ, е, че наградата е за цялата медия, защото Bloomberg TV Bulgaria е телевизия, която наистина много плътно следи всичко, което се случва в IT сектора, а в него ври и кипи", коментира Йоанна Николова в пряко включване от церемонията за предаването "В развитие".

Повече подробности за "Наградите на БАИТ" и останалите отличени >>

Йоанна Николова има дългогодишен журналистически опит, като работи в телевизионен нюзрум още от началото на втори курс. Преминава всички етапи в новинарството – от стажант, през парламентарен репортер до водещ на публицистични предавания. Тя е част от Bulgaria ON AIR от създаването на телевизията, като натрупва сериозен опит в сутрешния блок, а след това и в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Наскоро тя направи следващата стъпка в развитието си в медийната група, като беше привлечена за водещ на централните емисии на Новините ON AIR всеки уикенд по Bulgaria ON AIR. Така Йоанна ще допринесе за развитието на едно от най-важните звена в телевизията с дългогодишния си богат и разнообразен журналистически опит.

Йоанна е носител на наградата на Сдружението на испаноговорящите журналисти в България за серията й интервюта по актуални обществени проблеми по света и у нас. Призът е в категорията "За професионална и гражданска етика". Тя има отличие и за особен принос в обективното отразяване на проблемите на здравеопазването, връчено й от Факултета по Обществено здраве към Медицинския университет в София по повод 20-годишнината от създаването му.

Още новини
17.01 Ново предаване за икономика стартира в ефира на Bulgaria ON AIR от 25 януари
14.01 Investor.bg получи голямата медийна награда на БФБ за 2019 г.
04.12 Bulgaria ON AIR с отличие „Медия на годината“
01.12 Експерти настояват за обща стратегия на регионалните капиталови пазари
26.11 Кои са новите финансови регулации и какво влияние оказват върху капиталовия пазар?

Към всички новини>>