Начало Реклама Кариери Контакти

Какво ново

Bloomberg TV Bulgaria търси „Талантите в бизнеса“

2017-02-06
Bloomberg TV Bulgaria стартира информационна кампания, която ще обърне специално внимание на най-ценните хора във всички индустрии, вътрешните „мотори“ на компаниите, тези, за които казваме, че са незаменими по пътя към успеха – „Талантите в бизнеса“. Мотото на инициативата е „Бизнесът е вдъхновяващ. Вдъхновението са хората“.

Докато компаниите изпитват все повече трудности в осигуряването на финансиране и са принудени непрекъснато да търсят начини за намаляване на разходите, хората продължават да поглъщат най-голямата и неизбежна финансова инвестиция. В същото време проучване на Bloomberg TV Bulgaria по повод първата годишнина на телевизията в края на 2016 година  показа, че 41% от анкетираните определят откриването и задържането на правилните хора като следващото голямо предизвикателство пред бизнеса – все по-често анализирана тенденция в цял свят.

Как да подобрим ефективността си чрез правилно управление на човешкия капитал, как да разпознаем, развием и задържим истинските таланти, колко може да струва на бизнеса инвестицията в неподходящи хора, какви са решенията на проблема с недостига на кадри в различните индустрии, как хората сами да търсят неоткрития си потенциал и кои са професиите на бъдещето? Отговори на тези и още много други въпроси ще търси инициативата „Талантите в бизнеса“ в серия от информационни рубрики, видеоматериали, анализи, експертни съвети, репортажи, неуспешни и успешни истории, прогнози в ефира на Bloomberg TV Bulgaria и специално съдържание за сайта bloombergtv.bg.

Освен, че ще насочи вниманието към човешкия капитал, инициативата „Талантите в бизнеса“ ще даде възможност на всяка компания да мотивира своите най-ценни служители, като ги номинира в конкурса „Талант на Bloomberg TV Bulgaria” на bloombergtv.bg.

Bloomberg TV Bulgaria ще разкаже за добрите и лошите практики в компаниите, както и историите на номинираните таланти, избрани от жури от редакцията на телевизията и нейни партньори.

Важна функция на Bloomberg TV Bulgaria, освен да анализира и информира за най-важното в света на икономиката и бизнеса, е да бъде полезна – да стимулира предприемачеството, растежа на компаниите, да вдъхновява бизнеса и хората за промяна и развитие, независимо от средата. Надявам се, че с инициативата „Талантите в бизнеса“ ще помогнем на компаниите у нас, които все още не са осъзнали силата на човешкия капитал, да се справят по-лесно с безспорното предизвикателство пред всички нас – недостигът на верните хора“, коментира Виктория Миткова, изпълнителен директор на Investor Media Group, част от която е Bloomberg TV Bulgaria.

Партньори на инициативата „Талантите в бизнеса“ са Българската асоциация за управление на хора, порталът за истории на успеха Uspelite.bg, дигитална агенция Shivachi.
Още новини
27.04 Музика и празнично настроение завладяват ефира на Bulgaria ON AIR по време на майските празници
15.04 Блокчейн технологиите и разплащанията с криптовалута – част от бъдещето на банковия и финансов свят
12.04 Как технологиите променят дигитални разплащания – във второто онлайн издание на Tech of Tomorrow
08.04 Експерти пред Tech of Tomorrow: Инженерните иновации в следващите години ще идват предимно от бизнеса
31.03 Технологиите, които променят бизнеса и финансите – в поредица онлайн издания на Tech of Tomorrow

Към всички новини>>