Начало Реклама Кариери Контакти

Какво ново

Награда за Bulgaria ON AIR от фестивала "Българската Европа"

2016-12-14
Bulgaria ON AIR спечели награда от медийния фестивал „Българската Европа“ в Русе. Предаването „Медиите ON AIR” с водещ Доника Ризова грабна приза за усилието да анализира тревожни тенденции и явления в българския медиен живот.

Фестивалът се фокусира върху европейската интеграция на страната и пълноценното членство в ЕС. Развива се в продължение на 16 години като национално медийно събитие с международно участие.

Новото в конкурсната програма тази година е въведеният от страна на журито няколкомесечен мониторинг, за да се включат изключително важни от гледна точка на обществения интерес телевизионни предавания. "Това дава възможност по-пълно да се обхване многообразието на съдържание в българския телевизионен ефир", поясни председателят на журито - медийният експерт доц. Иво Драганов.

"Българската Европа" насърчава усилията на медиите да работят в полза на обществото. Правим този фестивал, защото българският медиен пейзаж има нужда от него, защото българските журналисти очакват техния труд да бъде оценен и признат, защото днес е все по-трудно да се води независим и честен публичен дебат, подчертава Димитър Липовански, директор на фестивала.
Още новини
20.01 Мобилността и зелените решения в умните градове – във фокуса на „Knowledge City 2020“
17.01 Ново предаване за икономика стартира в ефира на Bulgaria ON AIR от 25 януари
14.01 Investor.bg получи голямата медийна награда на БФБ за 2019 г.
04.12 Bulgaria ON AIR с отличие „Медия на годината“
01.12 Експерти настояват за обща стратегия на регионалните капиталови пазари

Към всички новини>>