Начало Реклама Кариери Контакти

Какво ново

Награда за Bulgaria ON AIR от фестивала "Българската Европа"

2016-12-14
Bulgaria ON AIR спечели награда от медийния фестивал „Българската Европа“ в Русе. Предаването „Медиите ON AIR” с водещ Доника Ризова грабна приза за усилието да анализира тревожни тенденции и явления в българския медиен живот.

Фестивалът се фокусира върху европейската интеграция на страната и пълноценното членство в ЕС. Развива се в продължение на 16 години като национално медийно събитие с международно участие.

Новото в конкурсната програма тази година е въведеният от страна на журито няколкомесечен мониторинг, за да се включат изключително важни от гледна точка на обществения интерес телевизионни предавания. "Това дава възможност по-пълно да се обхване многообразието на съдържание в българския телевизионен ефир", поясни председателят на журито - медийният експерт доц. Иво Драганов.

"Българската Европа" насърчава усилията на медиите да работят в полза на обществото. Правим този фестивал, защото българският медиен пейзаж има нужда от него, защото българските журналисти очакват техния труд да бъде оценен и признат, защото днес е все по-трудно да се води независим и честен публичен дебат, подчертава Димитър Липовански, директор на фестивала.
Още новини
27.03 Bloomberg TV Bulgaria в подкрепа на бизнеса в борбата с COVID-19
27.03 Виолета Манчева е новото лице на Новините ON AIR
26.03 Bulgaria ON AIR търси мнението на своите зрители за пандемията от коронавирус в онлайн анкета
25.03 Радио Bulgaria ON AIR благодари на българските медици с песен
25.03 „Повтаряй след мен-19“ – новaта безценна находка в Bulgaria ON ART

Към всички новини>>