Начало Реклама Кариери Контакти

Какво ново

Ново силно попълнение в екипа на Bloomberg TV Bulgaria - Николай Кръстев

2017-03-29
Журналистът от БНР Николай Кръстев стана част от екипа на Bloomberg TV Bulgaria. Той е новият водещ на предаването „В развитие“, заедно с Вероника Денизова и Делян Петришки. Кръстев следи геополитическите и макроикономическите теми, както и процесите в политиката и икономиката на Балканите, които засягат бизнеса в България.

Николай Кръстев е един от най-изявените международни репортери и редактори у нас. Започва журналистическата си кариера през 1992 година в програма „Хоризонт“ на БНР, още докато е студент в СУ „Св. Климент Охридски“. В националното радио работи в областта на външната политика, отбраната, етническите въпроси и вероизповеданията. Специализира се по проблемите на Балканите и разпадането на бивша Югославия през 90-те години, както и гражданския конфликт в Македония. Работи като специален пратеник по време на военните действия в Босна и Херцеговина, Сърбия, Косово и Македония. Бил е кореспондент на БНР за Западните Балкани, базиран в Белград от 2003 до 2011 година. В този период отразява референдума за независимост на Черна Гора през 2006 г. и отделянето на Косово от Сърбия през 2008 г. След завръщането си в България следи различни теми от международната политика, като акцент са Балканите, Близкия изток и Персийския залив. Отразявал е и протестите в Турция през 2013 година.

В периода 2015-2017 е бил кореспондент на БНР в Русия и за постсъветското пространство. Бил е в рамките на посещение на група западни журналисти, акредитирани в Москва, в Сирия през 2016 година по време на гражданския конфликт и след операцията по освобождаването на древния град Палмира от ИДИЛ. Сътрудничил е на всички водещи електронни и печатни издания у нас, както и на медии от региона и Австрия.
Още новини
27.04 Музика и празнично настроение завладяват ефира на Bulgaria ON AIR по време на майските празници
15.04 Блокчейн технологиите и разплащанията с криптовалута – част от бъдещето на банковия и финансов свят
12.04 Как технологиите променят дигитални разплащания – във второто онлайн издание на Tech of Tomorrow
08.04 Експерти пред Tech of Tomorrow: Инженерните иновации в следващите години ще идват предимно от бизнеса
31.03 Технологиите, които променят бизнеса и финансите – в поредица онлайн издания на Tech of Tomorrow

Към всички новини>>