Начало Реклама Кариери Контакти

Какво ново

Георги Лозанов търси „Необичайните заподозрени“ по Bulgaria ON AIR

2017-01-05
Емблематичният медиен експерт Георги Лозанов превзема вечерния неделен ефир на Bulgaria ON AIR от 22 януари. Тогава започва авторското му обзорно шоу „Необичайните заподозрени“, базирано на персонифицираната журналистика. Предаването ще се излъчва на живо всяка неделя от 19 часа.

„Телевизия Bulgaria ON AIR се утвърди като високопрофесионална и европейски цивилизована територия в родната медийна среда, чиято редакционна политика е попътна на една стара моя амбиция, неосъществена досега поради друг тип ангажименти – да издирвам и давам трибуна на гласове и идеи, които поради екстравагантността си, полемичността си или инерции в мисленето трудно получават публичен достъп. Струва ми се, че не съм сам в усещането си за нещо недоизказано, което може да се окаже по-важно от казаното. Предаването ще се вслушва именно в него. Ще търси скритите резерви на журналистиката, с които тя да се защити от нарастващите обвинения, че заобикаля истината, че традиционните медии са неспособни да се справят със ситуацията на „постистина”, предизвикана от липсата на правила в интернет. Много години наред съм се опитвал да налагам правила в медиите като съм следял дали другите ги спазват, дойде време сам да покаже как се прави това и предварително благодаря на Bulgaria ON AIR, че ми предоставя такъв шанс“, коментира Георги Лозанов.

Важни, но медийно неексплотирани теми от сферата на политиката, изкуството, науката, медиите, градската среда, социалния живот, човешките права, междуинституционалните отношения, публичното поведение и изразените позиции, ще изграждат съдържанието на предаването. Ефектът на „постистината“ върху еволюцията на медиите ще бъде редовна тема, пречупена през призмата на актуалните събития и обществените манипулации, които трябва да бъдат разконспирирани. Всяко издание ще включва авторски коментар на водещия по най-важните теми от седмицата.

„В Bulgaria ON AIR търсим различния подход към представянето на новините и важните теми. Новото предаване, с уникалния почерк и огромен медиен опит на Георги Лозанов, продължава политиката ни да създаваме съдържание чрез изявени личности, които не са наложени като ТВ водещи, но са утвърдени професионалисти и лидери на мнение в различни сфери от културния и медийния живот“, коментира Виктория Миткова, изпълнителен директор на Investor Media Group, част от която е национална телевизия Bulgaria ON AIR.

В студиото на „Необичайните заподозрени“ Георги Лозанов ще дава трибуна на нови гласове в телевизионния коментар, извън кръга на обичайните имена от ефира. Важен критерий за избора на гостите ще бъде нетрадиционната им гледна точка, а навлизането в територията на „жълтата” журналистика ще е изключено.

Георги Лозанов е най-известният медиен експерт в България. Дългогодишен член и председател е на Съвета за електронни медии. През февруари 2016 година подава оставка от ръководството на регулатора, защото не иска да узакони телевизия „ПИК“. Доцент е във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийски университет от 1994, ръководител е на катедра „Пресжурналистика и книгоиздаване”. Бил е гост преподавател в Нов български университет, НАТФИЗ „Кр. Сарафов“, Националната художествена академия, Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Лозанов е автор на повече от 100 научни студии и над 200 статии, посветени на въпросите на електронните и печатните медии, културологията, изкуствознанието, философията, естетиката и литературната критика, както и на стотици публикации в пресата и изяви в електронните медии. Издал е книгите „Какъвто трябваше да бъда”, „Мое дясно”, „Пластики и прочити”, „Емил Стойчев”, „Павел Койчев”, сценарист е на филмите „Малкият принц”. Член-основател е на Българско фотографско сдружение, Център за независима журналистика, фондация „Медийна демокрация”. Носител на награди в сферата на медиите и културата.


Още новини
27.04 Музика и празнично настроение завладяват ефира на Bulgaria ON AIR по време на майските празници
15.04 Блокчейн технологиите и разплащанията с криптовалута – част от бъдещето на банковия и финансов свят
12.04 Как технологиите променят дигитални разплащания – във второто онлайн издание на Tech of Tomorrow
08.04 Експерти пред Tech of Tomorrow: Инженерните иновации в следващите години ще идват предимно от бизнеса
31.03 Технологиите, които променят бизнеса и финансите – в поредица онлайн издания на Tech of Tomorrow

Към всички новини>>