Начало Реклама Кариери Контакти
За компанията

Investor Media Group (Инвестор.БГ АД) е водеща медийна компания на българския пазар. В портфейла ѝ попада пълната гама от медийни продукти, която включва националната политематична телевизия Bulgaria ON AIR, бизнес канала Bloomberg TV Bulgaria, над 15 онлайн медии и сайтове в различни сегменти, радио Bulgaria ON AIR, както и списанията Bulgaria ON AIR The Inflight Magazine, Investor Digest и GO ON AIR The Traveller’s Magazine.

Investor Media Group е единственото в България публично дружество, което включва и телевизиионни медии, като акциите му се търгуват на БФБ-София.

Bulgaria ON AIR е една от четирите национални телевизии, които се разпространяват и цифрово ефирно в цялата страна. Тя привлича лоялна аудитория с качествената си програма, като предлага алтернатива на зрителите в телевизионното знание и забавление.

Bloomberg TV Bulgaria е единственият икономически ТВ канал у нас, насочен към широката бизнес общност, включително младите хора. Излъчва се в мрежите на кабелните, сателитните и IPTV мрежи у нас в HD качество.

Над 15 уеб сайта и платформи с разнообразно съдържание и функционалности формират онлайн портфолиото на компанията – dnes.bg, investor.bg, bgonair.bg, bloombergtv.bg, gol.bg, automedia.bg, tialoto.bg, puls.bg, az-jenata.bg, imoti.net, rabota.bg, teenproblem.net, az-deteto.bg, aha.bg, snimka.bg и blog.bg и други. Онлайн медиите, част от Investor Media Group, достигат до над 65% от интернет потребителите в България.

Радио Bulgaria ON AIR e национално покритие, като програмата му се излъчва в 33 града. Насочено е към широката аудитория и активния градски човек, който търси информация за актуалните събития и подбрани световни поп и рок хитове.

Списаниe Bulgaria ON AIR The Inflight Magazine e луксозно издание за бизнес, анализи, пътувания и лайфстайл, което се разпространява на борда на всички самолети на националния превозвач България Ер, както и до избрани получатели на земята. GO ON AIR The Traveller’s Magazine е второто луксозно списание на България Ер. То е без аналог на българския медиен пазар, като предлага практична информация от първо лице за туристически и бизнес пътувания.

Investor Media Group успешно развива допълнителни проекти. Сред тях са поредицата от дискусии с експерти Клуб Investor и Investor Finance Forum на Investor.bg; Bloomberg конференцията The Next Big Thing; конференцията „Образование и бизнес“ на Bulgaria ON AIR, кампанията в полза на обществото „Забавното четене“ и спортното събитие „Детска Игриада“ на Az-deteto.bg, събитията „Форум бременност и детско здраве“ и „Здравен дебат“ на Puls.bg, годишните награди на Imoti.net и други. Повече подробности за събитията през 2017 година вижте тук >>

Investor Media Group е социално отговорна компания и подкрепя инициативи, които помагат на българските граждани да подобрят качеството на живота си. Приоритет на медийната група е да подкрепя и инвестира в проекти в областта на образованието - най-важната предпоставка за успешно професионално развитие и пълноценен живот.

През есента на 2017 година Investor Media Group придоби 90% от капитала на „Висше училище по застраховане и финанси“ АД (ВУЗФ), с което направи най-мащабната инвестиция на медия у нас в образователна институция. Компанията ще инвестира в надграждане на академичната програма и възможностите за участие на бизнеса във ВУЗФ, така че студентите да натрупат практически опит още преди да завършат университета. Подробности вижте тук >>

Последни новини

„Операция История“ по Bulgaria ON AIR се завръща с нов сезон и още по-вълнуващо съдържание от 15 септември
2019-09-13

Предаването „Операция История“ по Bulgaria ON AIR се завръща с нов сезон от 15 септември. Както досега, всяка неделя от 16:30 часа водещият Росен Петров и събеседниците му ще търсят истините за българската и световната история. В първия епизод на предаването за тази есен на фокус са трагизмът и героизмът на българската армия в битките при Добро поле и Дойран, когато някои българи буквално изгарят живи. „Операция История“ ще обърне внимание и на вечния спор за това кой е виновен за Втората световна война и злощастния 9 септември 1944 г. “Точно на 15 септември преди 101 години се води трагичната за нас битка при Добро поле, след която България практически напуска Първата световна война победена. Дълго време пробивът при Добро поле се считаше за символ на българското поражение и се криеше фактът за героизма на нашата армия“, обясни водещият Росен Петров. Битката и обстоятелството, че може би е било извършено национално предателство, тръгвайки към едно драматично Солунско примирие, ще коментират гостите на предаването - Петко Радионов и Христо Калистерски от 34-ти Троянски пехотен полк. Във втората част на „Операция История“ утвърденият специалист по руска история доц. Александър Сивилов ще анализира противоречивите мнения за това кой е виновен за Втората световна война. Каква е ролята на Съветския съюз и на западните демокрации в конфликта? Как се стигна до злощастния 9 септември 1944 г.? Тези и още въпроси ще бъдат дискутирани в „Операция История“ в неделя. „По темата за 9 септември може да се разсъждава трезво, доколкото е възможно аполитично и без българите да мразят българи“, заяви Росен Петров. Според него една от причините за деветосептемврийския преврат е българското разединение и поведението на тогавашния политически елит. В неделя, от 16:30 часа, не пропускайте „Операция История“ – предаването за нещата, които ни правят българи.

Как се насърчава предприемачеството и кога идеите се превръщат в успешен бизнес - отговорите от Клуб Investor „Предприемачи на бъдещето“
2019-09-03

Новото издание на Клуб Investor „Предприемачи на бъдещето“ ще покаже предприемачите, които формират бъдещето на бизнеса и пред какви предизвикателствата са изправени. Събитието ще се проведе на 25 септември от 14 часа, в Capital Fort, София. Акценти в дискусията ще са етапите, през които преминава една компания при израстването си, както и ролята на предприемачеството в развитието на икономиката. В първия панел модераторът Виктор Манев, съосновател на Impetus Capital, ще насочи вниманието към развитието на компаниите. Експерти ще обсъдят кризисните моменти при разрастването на бизнеса и ще разкрият кое е най-подходящото време да се потърсят инвестиции. Участие в темата за финансирането на бизнес проекти ще вземат Божидар Нейчев, старши сътрудник в PwC, Николай Димитров, изпълнителен директор на Българска банка за развитие и Момчил Василев, изпълнителен директор на Endeavor България. Във втората част на дискусията млади предприемачи ще споделят как са превърнали идеите си в успешен бизнес. Аудиторията ще чуе как са възникнали бизнес идеите им, как са намерили финансиране и как компаниите им са навлезли на международните пазари. Част от участниците, които ще споделят опита си, са Гергана Станчева, съосновател на LAM’ON, компания, която разработва биоразградимо ламиниращо фолио, което се използва в печатната индустрия; Николай Пирянков, изпълнителен директор на Taylor & Hart, компания за персонализирани годежни пръстени и брачни халки и Росен Генчев, основател на Bioseek, компания създала търсачка за информация в сферата на биологичните науки. Програмата и всички лектори може да откриете на сайта на Клуб Investor.bg, където може да се регистрирате за участие. Генерален партньор на Клуб Investor „Предприемачи на бъдещето“ е Българска банка за развитие. Събитието се провежда с подкрепата на PwC и Пощенска банка. Медийни партньори на Клуб Investor.bg „Предприемачи на бъдещето“ са Bloomberg TV Bulgaria и Dnes.bg.

„Директно“ търси решение на проблемите на шест общини директно от кметовете им
2019-08-27

Предаването „Директно“,с водещ Димитър Абрашев, продължава да търси проблемите на общините в България и техните решения. От 29 август до 6 септември актуалното токшоу ще срещне зрителите на Bulgaria ON AIR с кметовете на шест града от Централна, Югозападна и Източна България, които ще отговорят на всички важни въпроси, свързани със състоянието и проблемите пред управляваните от тях общини. Специалните интервюта са част от рубриката „Директно от общините“, която започна в началото на юни и продължава сега, на прага на предстоящите парламентарни избори. Целта й е да покаже как се развиват различните райони в страната и какви са предизвикателствата, с които се сблъскват жителите им – тема, която е залегнала в концепцията на токшоуто „Директно“. В „Директно от общините“ пред камерата на Bulgaria ON AIR ще говорят градоначалниците на Кюстендил, Разград, Добрич, Шумен, Габрово и Несебър. Рубриката се завръща на 29 август, от 17,50 часа, с кмета на Кюстендил – Петър Паунов, от когото ще разберем дали градът се е справил с незаконното строителство в ромската махала и продължава ли обезлюдяването на общината. В последния работен ден през август зрителите ще видят разговор с градоначалника на Разград Валентин Василев, който ще даде актуални данни за проблема с бездомните кучета в района и ще коментира има ли начин да се намали трайно популацията им. Каква е ситуацията в момента и какви мерки предприема общината срещу миризмата на сероводород във въздуха, ще разберем от кмета на града в изданието на „Директно“ на 30 август. В първата седмица на септември зрителите ще имат възможност да гледат и интервюта на кореспондентите на Bulgaria ON AIR с градоначалниците на Добрич, Шумен, Габрово и Несебър. Разговорите могат да се проследят и в ефира на радио Bulgaria ON AIR, което е с национално покритие и се излъчва в 33 града у нас. Всеки делничен ден в „Директно“, от 17:50 часа, водещият на предаването Димитър Абрашев и екипът му представят някои от най-важните и актуални теми, социални проблеми и любопитни тенденции, с коментари и мнения от експерти.